Звучни

Архива


🔊 💾 Сними го предавањето

Предавање на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, на Богословскиот факултет во Белград, на 13ти Февруари 2019, на тема: Св. Григорије Палама – учење о обожењу преко Божанских енергија у контексту савременог литургијског богословља🔊 💾 Сними го интервјуто

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Радио „Светигора“ (28.11.2017)🔊 💾 Сними го разговорот

Разговор на Архиепископот Јован за Радио Светигора (04.07.2015)🔊 💾 Сними го интервјуто

Воскресно интервју 2015🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, изговорена на Литургијата во Нови Сад, на 13ти Ноември 2011🔊 💾 Сними го интервјуто

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот г.г. Јован за емисијата „Православље“ на радиото „Слово Љубве“, 3-ти Јуни 2011


Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Радио „Искон“, 15-ти Мај 2011 год.


🔊 💾 Сними го првиот дел од интервјуто


🔊 💾 Сними го вториот дел од интервјуто


🔊 💾 Сними го третиот дел од интервјуто


🔊 💾 Сними го четвртиот дел од интервјуто


Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот г.г. Јован во неделата на раслабениот 2011 год, во соборниот храм во Врање, 15-ти Мај 2011 год.


🔊 💾 Сними ја беседата

Обраќањето на Преосвештениот Епископ г. Пахомиј и одговорот на Неговото Блаженство Архиепископот г.г. Јован


🔊 💾 Сними ги обраќањата🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на денот кога се празнува светиот Прохор Пчињски, во манастирот „Св. Прохор Пчињски“, 2010 год.🔊 💾 Сними го Поздравното слово (СКРШЕНА ВРСКА)

Поздравно слово на Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован при пречекот на моштите на светиот Еразмо охридски, манастир „Св. Јован Златоуст“, Битола, 18-ти Јули 2010 год.🔊 💾 Сними ја беседата (СКРШЕНА ВРСКА)

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Петровден 2010 година, во манастирот „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во седмата недела по Педесетница, во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, во Скопје, 2010 год.🔊 💾 Сними го поздравното слово

Поздравно слово на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован при дочекот на моштите на Светите Три Јерарси, во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола, и одговор од Високопреподобниот Архимандрит г. Дамаскин, 3-ти Јуни 2010 година🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во петтата недела по Педесетница, во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во четвртата недела по Педесетница 2010 год, во параклисот „Св. Нектариј Егински“, во Скопје🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во третата недела по Педесетница 2010 год. во Ставропигијалниот манастир „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними ја беседата

|Беседа на Неговото Преосвештенство вомировениот Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасиј на Литургијата во манастирот „Св. Јован Златоуст“, Битола, 9-ти Јуни 2010🔊 💾 Сними го обраќањето

Обраќањето на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован при пречекот на Неговото Преосвештенство вомировениот Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасиј и Неговото Високопреподобие Игуменот на светогорскиот манастир Симонопетра, Архимандритот Елисеј. Манастир „Успение Богородично“, Скопје, 8-ми Јуни 2010 година.🔊 💾 Сними го обраќањето

Обраќање на Игуменот на светогорскиот манастир Симонопетра до верниците на Православната Охридска Архиепископија, Скопје, 8-ми Јуни 2010 година.🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Апостолот на втората недела по Педесетница, манастир „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними го продолжетокот на беседата

Продолжеток на беседата на втората недела по Педесетница🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во неделата на Сите Светители 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, Битила🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на денот на споменот на светите браќа Методиј и Кирил 2010 год, манастир „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во храмот „Св. вмч.-ца Екатерина“, во Скопје🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на празникот Вознесение Христово 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во неделата на слепиот 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними (СКРШЕНА ВРСКА)

Појаснување за конференцијата во Охрид🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на именденот на Епископот Марко, 2010 год., во параклисот „Св. Николај Мирликијски🔊 💾 Сними го обраќањето

Обраќањето на Неговото Преосвештенство Епископот брегалнички и Местобљустител битолски г. Марко кон Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, и одговорот од Архиепископот Јован, на марковден, 2010 год., во параклисот „Св. Николај Мирликијски“, во Штип🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во неделата на Жените Мироносици, 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Томина недела, 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола🔊 💾 Сними ја беседата (СКРШЕНА ВРСКА)

Беседа на Неговото Преосвештенство Епископот стобиски и Местобљустител струмички г. Давид на Животоприемен извор, 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“🔊 💾 Сними го обраќањето (СКРШЕНА ВРСКА)

Обраќањето на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Животоприемен извор, 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Светол Понеделник, 2010 год., во параклисот „Св. Нектариј Егински“, во Скопје🔊 💾 Сними ја беседата (СКРШЕНА ВРСКА)

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Службата на Христовите страдања, 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола🔊 💾 Сними ја беседата (СКРШЕНА ВРСКА)

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Цветници 2010 год., во манастирот „Успение Богородично“, во Скопје🔊 💾 Сними го обраќањето (СКРШЕНА ВРСКА)

Обраќањето на Неговото Преосвештенство Епископот стобиски и Местобљустител струмички г. Давид до Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован и одговорот од Архиепископот охридски Јован, на Цветници 2010 год. во манастирот „Успение Богородично“🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во неделата на св. Марија Египетска 2010 год., во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован во неделата на св. Јован Лествичник 2010 год, во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“, во Прилеп🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Крстопоклоната недела 2010 год., во параклисот „Св. Николај Мирликијски“, во Штип🔊 💾 Сними го обраќањето (СКРШЕНА ВРСКА)

Обраќањето на Неговото Преосвештенство Епископот брегалнички и Местобљустител битолски г. Марко кон Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, и одговорот од Архиепископот охридски Јован🔊 💾 Сними ја беседата

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Неделата на св. Григориј Палама 2010 год. во параклисот „Св. Вмч-ца Екатерина“, Скопје🔊 💾 Сними ја беседата (СКРШЕНА ВРСКА)

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на Неделата на Православието 2010 год. во манастирот „Св. Јован Златоуст“, Битола🔊 💾 Сними ја пораката (СКРШЕНА ВРСКА)

Говорна порака од Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Божик 2009🔊 💾 Сними ја пораката (СКРШЕНА ВРСКА)

Говорна порака од Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Пасха 2009🔊 💾 Сними ја пораката (СКРШЕНА ВРСКА)

Говорна порака од Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Божик 2008🔊 💾 Сними ја пораката (СКРШЕНА ВРСКА)

Говорна порака од Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Пасха 2008🔊 💾 Сними ја пораката (СКРШЕНА ВРСКА)

Говорна порака од Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Божик 2007🔊 💾 Сними на диск (СКРШЕНА ВРСКА)

Од посетата на Неговото Преосвештенство вомировениот Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасиј (Јевтиќ) на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован. Манастир Свети Јован Златоуст, с. Нижеполе, 25 Август 2007


Scroll to Top