Г

Целиот Акатист кон Пресвета Богородица - Слика

Целиот Акатист кон Пресвета Богородица

  Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, во храмот „Свети Никола“ во Крушево, прочита две статии од целиот Акатист […]

Целиот Акатист кон Пресвета Богородица Read More »

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржаа презвитерот Милан Ѓорѓевиќ, проф. на Богословскиот факултет во Скопје

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Во неделата на „Св. Јован Лествичник“ - Слика 2

Во неделата на „Св. Јован Лествичник“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижеполе

  Во неделата на „Св. Јован Лествичник“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во манастирот „Св.

Во неделата на „Св. Јован Лествичник“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижеполе Read More »

Четврта статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика

Четврта статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Четвртата статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Четврта статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа Епископот делчевски и каменички г. Марко, на тема: „Подвигот

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Во Крстопоклоната недела и на празникот Благовештение на Пресвета Богородица - Слика

Во Крстопоклоната недела и на празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево

  Во Крстопоклоната недела и на празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и

Во Крстопоклоната недела и на празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево Read More »

Трета статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика

Трета статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Третата статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Трета статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа презвитерот Предраг Поповиќ, од браничевската епархија, на тема: „Невидлива

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“ - Слика

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата

  Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во соборната црква

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата Read More »

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика 2

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Втората статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Предавање - Радосно умиление, Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски го одржа предавањето со наслов „Радосно умиление (тага)”

  Во склоп на циклусот на неделните предавања во Светата Четириесетница, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, го одржа

Митрополитот крушевски и демирхисарски го одржа предавањето со наслов „Радосно умиление (тага)” Read More »

Scroll to Top