Новости

Литургија на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле

  На празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше Литургија и проповедаше […]

Литургија на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле Read More »

Вечерна на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле - Слика

Вечерна на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле

  На Вечерната на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше Вечерна

Вечерна на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле Read More »

Иванден

  На празникот „Иванден“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован му сослужуваше на Епископот дељадровско – илинденски г. Јоаким,

Иванден Read More »

Служба на „Св. Наум Охридски“ - Слика

Служба на „Св. Наум Охридски“

  На денот на именденот на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот струмички г. Наум, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше

Служба на „Св. Наум Охридски“ Read More »

Монограм

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец јули 2024 г.

Датум Ден Име на празникот, односно име на светителот што се слави во тој ден Име на храмот и во

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец јули 2024 г. Read More »

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор

  Во неделата на отците на Првиот Вселенски Собор, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше во

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор Read More »

Вечерна на „Вознесение Христово“ - Слика

Вечерна на „Вознесение Христово“

  На Вечерната на празникот „Вознесение Христово“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован началствуваше и проповедаше во манастирот „Вознесение

Вечерна на „Вознесение Христово“ Read More »

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“

* ВИДЕО ПРЕЗЕМЕНО ОД: ТВ Храм (@HramTelevizija) * Гостување на Митрополит крушевски и демирхисарски г. Јован во ТВ Храм. 25.5.2022

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“ Read More »

Scroll to Top