Новости

Монограм

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г.

МЕСЕЦ ЈУНИ 2024 Датум Ден Име на празникот, односно име на светителот што се слави во тој ден Име на

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г. Read More »

На „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“ - Слика

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски

  На празникот „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски Read More »

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“ - Слика 3

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“

  На годишнината на осветувањето на „манастирот Св. св. Петар и Павел“ во с. Смилево, на покана од Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“ Read More »

Пасхален четврток - Св. Василиј Амасијски - Слика 2

Пасхален четврток – Св. Василиј Амасијски

  Во пасхалниот четврток, на денот на споменот на Св. Василиј Амасијски, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован присуствуваше

Пасхален четврток – Св. Василиј Амасијски Read More »

Scroll to Top