Во манастирот Св. Јован Златоуст група поклоници од Елада

  Манастирот Св. Јован Златоуст, на 02 Јануари 2024 г. го посетија поклоници од соседна Елада предводени од игуменот на машкиот манастир Света Троица во Спарму на Олимп, архимандритот Никанор и игуменијата на женскиот манастир Света Лидија Филипијска на Аспровалта, герондиса Марија. Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован им објасни на поклониците кога и како е настанат манастирот Св. Јован Златоуст.

Scroll to Top