На празникот „Собор на Пресвета Богородица“, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во с. Бучин

  На празникот „Собор на Пресвета Богородица“ (втор ден Божик), Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во с. Бучин. На богослужбата, презвитерот Јане Петрески ја прочита Божикната порака од Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован упатена до целата полнота на Светата Митрополија крушевска и демирхисарска. На крајот од Литургијата, Митрополитот Јован го упати народот со богополезни напатствија.

Scroll to Top