Крушево

Иванден

  На празникот „Иванден“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован му сослужуваше на Епископот дељадровско – илинденски г. Јоаким, […]

Иванден Read More »

Вечерна на „Вознесение Христово“ - Слика

Вечерна на „Вознесение Христово“

  На Вечерната на празникот „Вознесение Христово“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован началствуваше и проповедаше во манастирот „Вознесение

Вечерна на „Вознесение Христово“ Read More »

Пасхален четврток - Св. Василиј Амасијски - Слика 2

Пасхален четврток – Св. Василиј Амасијски

  Во пасхалниот четврток, на денот на споменот на Св. Василиј Амасијски, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован присуствуваше

Пасхален четврток – Св. Василиј Амасијски Read More »

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево - Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево

Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован го објави Христовото Воскресение пред соборната црква на крушевската и демирхисарска света

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево Read More »

Велики петок - Слика 3

Велики петок – Оплакувањето Христово

  На Велики петок – Оплакувањето Христово, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во храмот „Успение

Велики петок – Оплакувањето Христово Read More »

12 Евангелија на Христовите страдања - Слика

Велики четврток – 12 Евангелија на Христовите страдања

  На Велики четврток вечерта – 12 – те Евангелија на Христовите страдања, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован,

Велики четврток – 12 Евангелија на Христовите страдања Read More »

На Велика среда - Слика 2

На Велика среда, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски ја отслужи последната Преждеосветена Литургија во Страсната седмица

  На Велика среда, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја отслужи последната Преждеосветена Литургија во Страсната седмица. По

На Велика среда, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски ја отслужи последната Преждеосветена Литургија во Страсната седмица Read More »

Scroll to Top