Слава на соборната црква во Крушево - Слика 3

Слава на соборната црква во Крушево

  Соборната црква во Крушево посветена на Св. Николај Мирликијскиот чудотворец го прослави својот патрон. На славата на црквата беа поканети да сослужуваат на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, Епископот дремвитски г. Давид и Епископот антаниски г. Партениј, кој од здравствени причини беше спречен да дојде. Неговата подготвена пригодна беседа ја прочита архимандритот […]

Слава на соборната црква во Крушево Read More »