Распоред на предавањата по умилителните вечерни богослужби, во неделите на Светата Четириесетница

на предавањата по умилителните вечерни богослужби

во неделите на Светата Четириесетница во храмот Св. Никола во Крушево

Умилителна Вечерна започнува во 16,00 ч.

Предавањето во 17,00 ч.

  1. Недела на Православието (24 Март 2024г.) – Негово Високопреосвештенставо, Митрополит крушевски и демирхисарски г. Јован, на тема: „Радосно умиление (тага)”
  1. Недела на Св. Григориј Палама (31 Март 2024г.) – презвитер Предраг Поповиќ, на тема: „Невидлива борба”
  1. Недела крстопоклона (7 Април 2024г.) – Негово Преосвештенсатво, Епископ делчевски и каменички г. Марко, на тема: „Подвигот на христијаните како послушание на Црквата”
  1. Недела на Св. Јован Лествичник (14 Април 2024г.) – презвитер проф. др. Милан Ѓорѓевиќ и презвитера др. Ана Ѓорѓевиќ, на тема: „Семејниот живот како подвиг”
  1. Недела на Св. Марија Египетска (21 Април 2024г.) – Негово Преосвештенство, Епископ дремвитски г. Давид, на тема: „Аскетска естетика (Теологијата на убавото со осврт на размислите на Тарковски)”
Scroll to Top