храм-Рождество-на-Св-Јован-Претеча-и-Крстител

Иванден

  На празникот „Иванден“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован му сослужуваше на Епископот дељадровско – илинденски г. Јоаким, […]

Иванден Read More »

Литургија на „Собор на Св. Јован Крстител“ - Слика 2

На „Собор на Св. Јован Крстител“, Митрополитот крушевски и демирхисарски присуствуваше на Литургијата во храмот „Рождество на Св. Јован Претеча и Крстител“, во Крушево

  На денот на „Собор на Св. Јован Крстител“, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован присуствуваше на Литургијата и проповедаше во

На „Собор на Св. Јован Крстител“, Митрополитот крушевски и демирхисарски присуствуваше на Литургијата во храмот „Рождество на Св. Јован Претеча и Крстител“, во Крушево Read More »

Scroll to Top