Митрополитот крушевски и демирхисарски присуствуваше на првата Претходноосветена Литургија во оваа година во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижополе

  Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован присуствуваше проповедаше на првата Претходноосветена Литургија во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижополе. Тој се осврна на неодамна објавениот текст на порталот Призма (18 март 2024), „Гревот на проштевањето”, напишан од Ѕвездан Георгиевски.

Scroll to Top