Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“

  На годишнината на осветувањето на „манастирот Св. св. Петар и Павел“ во с. Смилево, на покана од Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован на Вечерната и на Литургијата началствуваше Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот вомировен осоговско – кумановски г. Јосиф. Нему му сослужуваше Епископот домаќин.

Scroll to Top