Монограм

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец јули 2024 г.

ДатумДенИме на празникот, односно име на светителот што се слави во тој денИме на храмот и во кое место се наоѓа истиот каде што Митр. Јован служи ВечернаИме на храмот и во кое место се наоѓа истиот каде што Митр. Јован служи ЛитургијаИме на свештенослужителите кои сослужуваат
07.07.2024неделаВтора недела по Педесетница (Раѓање на Свети Јован Крстител)Ман. Св. Јован ЗлатоустХрам Свети Јован Крстител – КрушевоПрото през. Тони Кузманоски Прото през. Павле Лапоски
12.07.2024петокСвети Ап. Петар и ПавлеМан. Свети Ап. Петар и Павле – с. СмилевоМан. Свети Ап. Петар и Павле – с. СмилевоПрото през. Тони Смуткоски
14.07.2024неделаТрета недела по Педесетница (Св. Бесребреници Козма и Дамјан)Ман. Св. Јован ЗлатоустМан. Св. Јован ЗлатоустПрез. Игор Вељаноски
21.07.2024неделаЧетврта недела по Педесетница (Преп. Теофил Мироточив)Ман. Св. Јован ЗлатоустХрам Свети Никола – КрушевоПрото през. Тони Кузманоски
28.07.2024неделаПетта недела по Педесетница (Св. мч-ци Кирик и Јулита)Ман. Св. Јован ЗлатоустХрам Успение на Пресвета Богородица – КрушевоПрото през. Тони Кузманоски Прото през. Павле Лапоски
Scroll to Top