м.г

Литургија на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле

  На празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше Литургија и проповедаше

Литургија на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле Read More »

Вечерна на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле - Слика

Вечерна на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле

  На Вечерната на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше Вечерна

Вечерна на празникот на првоврховните ап.-ли Петар и Павле Read More »

Иванден

  На празникот „Иванден“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован му сослужуваше на Епископот дељадровско – илинденски г. Јоаким,

Иванден Read More »

Служба на „Св. Наум Охридски“ - Слика

Служба на „Св. Наум Охридски“

  На денот на именденот на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот струмички г. Наум, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше

Служба на „Св. Наум Охридски“ Read More »

Scroll to Top