Целиот Акатист кон Пресвета Богородица

  Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, во храмот „Свети Никола“ во Крушево, прочита две статии од целиот Акатист кон Пресвета Богородица кој според цариградскиот типик, во градските цркви, целиот се чита во петтиот петок од Светата Четириесетница со мало Повечерие, а потоа и проповедаше.

Scroll to Top