Во неделата на „Цветници“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во с. Кривогаштани

  Во неделата на „Цветници“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во с. Кривогаштани. Пред Литургијата на верните им подели врбови гранчиња.

Scroll to Top