Монограм

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г.

МЕСЕЦ ЈУНИ 2024

ДатумДенИме на празникот, односно име на светителот што се слави во тој денИме на храмот и во кое место се наоѓа истиот каде што Митр. Јован служи ВечернаИме на храмот и во кое место се наоѓа истиот каде што Митр. Јован служи ЛитургијаИме на свештенослужителите кои сослужуваат
02.06.2024неделаНедела на Самарјанката
(Св. мч-ци Талалеј и др.)
Ман. Св. Јован ЗлатоустСвети Никола – с. ВрбјаниПрез. Јане Петрески
09.06.2024неделаНедела на слепиот
(Св. Јован Руски)
Ман. Св. Јован ЗлатоустХрам Свети Никола Демир ХисарПрото през. Тони Смуткоски
13.06.2024четвртокВознесение на Господ Исус ХристосМан. Вознесение Христово КрушевоМан. Вознесение Христово КрушевоПрото през. Тони Кузманоски
15.06.2024саботаСв. Еразмо ЛихнидскиМан. Св. Јован ЗлатоустМан. Св. Јован ЗлатоустПрото през. Цане Спиркоски
16.06.2024неделаНедела на светите отци од I Всел. Собор (Св. Лукијан)Ман. Св. Јован ЗлатоустМан. Св. Јован ЗлатоустПрез. Метошко Дончовски
23.06.2024неделаПедесетницаМан. Св. Јован ЗлатоустХрам Свети Никола КрушевоПрото през. Тони Кузманоски
24.06.2024понеделникПедесетница (втор ден)Ман. Св. Јован ЗлатоустХрам Света Троица КрушевоПрото през. Тони Кузманоски Прото през. Павле Лапоски
30.06.2024неделаНедела на сите Светии
(Св. Мч-ци Мануил и др.)
Ман. Св. Јован ЗлатоустХрам Успение на Пресвета Богородица КрушевоПрото през. Тони Кузманоски
Scroll to Top