храм-Успение-на-Пресвета-Богородица

Велики петок - Слика 3

Велики петок – Оплакувањето Христово

  На Велики петок – Оплакувањето Христово, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во храмот „Успение

Велики петок – Оплакувањето Христово Read More »

Четврта статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика

Четврта статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Четвртата статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Четврта статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Во Крстопоклоната недела и на празникот Благовештение на Пресвета Богородица - Слика

Во Крстопоклоната недела и на празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево

  Во Крстопоклоната недела и на празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и

Во Крстопоклоната недела и на празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево Read More »

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика 2

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Втората статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Беседа за Богојавление во храмот Успение на Пресвета Богородица во Крушево - Слика 3

На „Богојавление“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево

  На „Богојавление“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во

На „Богојавление“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево Read More »

Во неделата на Отците, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Крушево

  Во неделата на Отците, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во храмот „Успение на Пресвета

Во неделата на Отците, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Крушево Read More »

Беседа во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево - Слика 5

Во 28-та недела по Педесетница Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево

  Во 28-та недела по Педесетница, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во храмот „Успение на

Во 28-та недела по Педесетница Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во Крушево Read More »

Scroll to Top