м.г

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор

  Во неделата на отците на Првиот Вселенски Собор, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше во […]

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор Read More »

Вечерна на „Вознесение Христово“ - Слика

Вечерна на „Вознесение Христово“

  На Вечерната на празникот „Вознесение Христово“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован началствуваше и проповедаше во манастирот „Вознесение

Вечерна на „Вознесение Христово“ Read More »

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“

* ВИДЕО ПРЕЗЕМЕНО ОД: ТВ Храм (@HramTelevizija) * Гостување на Митрополит крушевски и демирхисарски г. Јован во ТВ Храм. 25.5.2022

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“ Read More »

Монограм

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г.

МЕСЕЦ ЈУНИ 2024 Датум Ден Име на празникот, односно име на светителот што се слави во тој ден Име на

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г. Read More »

Scroll to Top