admin

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор

  Во неделата на отците на Првиот Вселенски Собор, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше во […]

Недела на отците на Првиот Вселенски Собор Read More »

Вечерна на „Вознесение Христово“ - Слика

Вечерна на „Вознесение Христово“

  На Вечерната на празникот „Вознесение Христово“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован началствуваше и проповедаше во манастирот „Вознесение

Вечерна на „Вознесение Христово“ Read More »

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“

* ВИДЕО ПРЕЗЕМЕНО ОД: ТВ Храм (@HramTelevizija) * Гостување на Митрополит крушевски и демирхисарски г. Јован во ТВ Храм. 25.5.2022

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“ Read More »

Монограм

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г.

МЕСЕЦ ЈУНИ 2024 Датум Ден Име на празникот, односно име на светителот што се слави во тој ден Име на

Распоред на богослужби на Митрополитот крушевски и демирхисарски за месец Јуни 2024 г. Read More »

На „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“ - Слика

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски

  На празникот „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски Read More »

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“ - Слика 3

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“

  На годишнината на осветувањето на „манастирот Св. св. Петар и Павел“ во с. Смилево, на покана од Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“ Read More »

Scroll to Top