храм-Св-Никола

На „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“ - Слика

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски

  На празникот „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски Read More »

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево - Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево

Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован го објави Христовото Воскресение пред соборната црква на крушевската и демирхисарска света

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево Read More »

12 Евангелија на Христовите страдања - Слика

Велики четврток – 12 Евангелија на Христовите страдања

  На Велики четврток вечерта – 12 – те Евангелија на Христовите страдања, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован,

Велики четврток – 12 Евангелија на Христовите страдања Read More »

На Велика среда - Слика 2

На Велика среда, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски ја отслужи последната Преждеосветена Литургија во Страсната седмица

  На Велика среда, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја отслужи последната Преждеосветена Литургија во Страсната седмица. По

На Велика среда, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски ја отслужи последната Преждеосветена Литургија во Страсната седмица Read More »

Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа преосветениот Епископ дремвитски г. Давид, на тема: „Аскетска естетика

Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Целиот Акатист кон Пресвета Богородица - Слика

Целиот Акатист кон Пресвета Богородица

  Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, во храмот „Свети Никола“ во Крушево, прочита две статии од целиот Акатист

Целиот Акатист кон Пресвета Богородица Read More »

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржаа презвитерот Милан Ѓорѓевиќ, проф. на Богословскиот факултет во Скопје

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа Епископот делчевски и каменички г. Марко, на тема: „Подвигот

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа презвитерот Предраг Поповиќ, од браничевската епархија, на тема: „Невидлива

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“ - Слика

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата

  Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во соборната црква

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата Read More »

Scroll to Top