предавања

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“

* ВИДЕО ПРЕЗЕМЕНО ОД: ТВ Храм (@HramTelevizija) * Гостување на Митрополит крушевски и демирхисарски г. Јован во ТВ Храм. 25.5.2022

Поранешна објава на ТВ Храм, која предизвика голем интерес – „Слободна волја“ Read More »

Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа преосветениот Епископ дремвитски г. Давид, на тема: „Аскетска естетика

Петтото предавање по шестата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржаа презвитерот Милан Ѓорѓевиќ, проф. на Богословскиот факултет во Скопје

Четвртото предавање по петтата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа Епископот делчевски и каменички г. Марко, на тема: „Подвигот

Третото предавање по четвртата умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа презвитерот Предраг Поповиќ, од браничевската епархија, на тема: „Невидлива

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Предавање - Радосно умиление, Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски го одржа предавањето со наслов „Радосно умиление (тага)”

  Во склоп на циклусот на неделните предавања во Светата Четириесетница, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, го одржа

Митрополитот крушевски и демирхисарски го одржа предавањето со наслов „Радосно умиление (тага)” Read More »

Scroll to Top