м.г

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница - Слика 2

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница

  Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница го одржа презвитерот Предраг Поповиќ, од браничевската епархија, на тема: „Невидлива […]

Второто предавање по втората умилителна Вечерна во Светата Четириесетница Read More »

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“ - Слика

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата

  Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во соборната црква

Во Неделата на „Св. Григориј Палама“, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата Read More »

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика 2

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Втората статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Втора статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Предавање - Радосно умиление, Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски го одржа предавањето со наслов „Радосно умиление (тага)”

  Во склоп на циклусот на неделните предавања во Светата Четириесетница, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, го одржа

Митрополитот крушевски и демирхисарски го одржа предавањето со наслов „Радосно умиление (тага)” Read More »

Во Неделата на православието - Слика

Во Неделата на православието, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата

  Во Неделата на православието, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, служеше и проповедаше во соборната црква на епархијата,

Во Неделата на православието, Митрополитот крушевски и демирхисарски служеше во соборната црква на епархијата Read More »

Прва статија од Поздравите кон Пресвета Богородица - Слика

Прва статија од Поздравите кон Пресвета Богородица

  Првата статија од Поздравите кон Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован ја прочита, а потоа и

Прва статија од Поздравите кон Пресвета Богородица Read More »

Прва Претходноосветена Литургија во оваа година - Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски присуствуваше на првата Претходноосветена Литургија во оваа година во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижополе

  Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован присуствуваше проповедаше на првата Претходноосветена Литургија во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во

Митрополитот крушевски и демирхисарски присуствуваше на првата Претходноосветена Литургија во оваа година во манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижополе Read More »

Во неделата Сиропусна - Слика

Во неделата Сиропусна, Митрополитот крушевски и демирхисарски, присуствуваше на Литургијата во Манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижеполе

  Во неделата Сиропусна, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, присуствуваше и проповедаше на Литургијата во Манастирот „Св. Јован

Во неделата Сиропусна, Митрополитот крушевски и демирхисарски, присуствуваше на Литургијата во Манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижеполе Read More »

Во неделата Месопусна - Слика 4

Во неделата Месопусна, Митрополитот крушевски и демирхисарски, присуствуваше на Литургијата во Манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижеполе

  Во неделата Месопусна, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован, присуствуваше и проповедаше на Литургијата во Манастирот „Св. Јован

Во неделата Месопусна, Митрополитот крушевски и демирхисарски, присуствуваше на Литургијата во Манастирот „Св. Јован Златоуст“ во с. Нижеполе Read More »

Црква Свети Никола - Крушево, фотографија

СООПШТЕНИЕ од Митрополијата крушевска и демирхисарска

  Споменато беше името на Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован на порталот: Religija.mk, во текстот: Руски агенти во мантија (https://religija.mk/ruski-agenti-vo-mantija/),

СООПШТЕНИЕ од Митрополијата крушевска и демирхисарска Read More »

Scroll to Top