м.г

На „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“ - Слика

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски

  На празникот „Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски“, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован служеше и проповедаше

Пренос на моштите на Св. Николај Мирликијски Read More »

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“ - Слика 3

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“

  На годишнината на осветувањето на „манастирот Св. св. Петар и Павел“ во с. Смилево, на покана од Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот

Годишнина од осветувањето на манастирот „Св. св. апостоли Петар и Павел“ Read More »

Пасхален четврток - Св. Василиј Амасијски - Слика 2

Пасхален четврток – Св. Василиј Амасијски

  Во пасхалниот четврток, на денот на споменот на Св. Василиј Амасијски, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован присуствуваше

Пасхален четврток – Св. Василиј Амасијски Read More »

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево - Слика

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево

Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот крушевски и демирхисарски г. Јован го објави Христовото Воскресение пред соборната црква на крушевската и демирхисарска света

Митрополитот крушевски и демирхисарски го објави Воскресението Христово во Крушево Read More »

Scroll to Top